CLUB FRANCAIS DES MEMBRANES

Club Français des Membranes
(CFM – M2P2)
Europole de l’Arbois,
Bat. Laennec, Hall C, BP 80
13545 AIX en PROVENCE cedex
Tél : 04 42 90 85 01
Fax : 04 42 90 85 15


l'ultrafiltration de l'eau par fibre creuse une aventure toulousaine

MemPro 5
Publications    
CHAPITRE DE LIVRE

  Chapitre de livre
 

Bazinet, L. ; Castaigne F. 2011. Concepts de génie alimentaire : procédés associés et applications à la conservation des aliments. Éditions Tec & Doc Lavoisier, Paris, France, 592 pages.

Bazinet, L. 2012. Electrodialytic optimization and rationalisation of chitosan transformation in bioactive oligomers. In handbook of Chitosan Research and Applications : Biotechnology in Agriculture, Industry and Medecine. R.G. Mackay and J.M. Tait (Ed), Nova Science Publishers Inc., New York (NY). Chapitre 1, pp.1-25.

Bazinet, L. ; Lachkar, D.P. ; Pouliot, Y. 2012. Emerging membrane technologies and applications for added-value dairy ingredients. In Membrane Technologies and Applications, K. Mohanty and M.K. Purkait (éd), CRC Press, Taylor and Francis Group, Chapitre 12, pp. 201-212.

Charcosset C., Chapter 2 : Combining membrane processes with renewable energy technologies : perspectives on membrane desalination, biofuels and biogas production, and microbial fuel cells, in : Membranes for clean and renewable power applications, Woodhead Publishing Limited, Cambridge, U.K., A. Gugliuzza, A. Basile (Eds), pp. 44–62, 2014

Charcosset C., Membrane Emulsification in Integrated Processes for Innovative Food in “Integrated Membrane Operations in the Food Production”, Verlag Walter de Gruyter & Co., Berlin, Eds A. Cassano and E. Drioli, pp. 323–337, 2014

Charcosset C. (2012) Membrane Processes in Biotechnology and Pharmaceutics, Elsevier, ISBN : 978-0-444-56334-7

Gésan-Guiziou G. Liquid milk processing. In : Membrane Processing : Dairy and Beverage Applications, First Edition. A. Y. Tamime, Wiley-Blackwell Publishing Ltd. Chap. 6, 2013 pp. 128-142.

Gésan-Guiziou G. Concentrated milk and powders. In : Membrane Processing : Dairy and Beverage Applications, First Edition. A. Y. Tamime, Wiley-Blackwell Publishing Ltd. Chap. 10, 2013 pp. 208-224.

Szymczyk A., 2013. Mechanistic modelling of transport in NF. In Encyclopedia of Membrane Science and Technology, Edited by E.M.V. Hoek and V.V. Tarabara, Wiley, Volume 1, pp 77-105.